Kumpulan Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD Dan Jawaban

Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD – Hallo kids, apa kabarnya kalian ini hari? I hope you are fine today. Sekarang ini mendekati tengah semester kelas 3 tentu saja kalian masih semangat tidak untuk pelajari beberapa materi terkini mengenai pelajaran bahasa inggris?

Walau berkesan sedikit susah dibanding dengan saat kalian masih duduk di kursi kelas 1 dan 2 tetapi, jika kalian pelajari secara baik ide – ide di kelas 3 ini pasti tidak jadi permasalahan untuk kalian.

nah untuk penyiapan hadapi tes UTS kalian membutuhkan banyak latihan masalah untuk menilai hasil belajar kalian yang nanti jika ada kekurangan kalian dapat pelajari di mana letak kesusahannya. Berikut beberapa soalnya :

Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD

Kumpulan Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD Dan Jawaban

I. Read the text then answer question !

I have a friend. Her name is Nadia. She is beautiful. She has long black hair. She has pointed nose. She also has thin lips. She is healthy. Every morning, she always goes jogging. She also drinks milk twice a day. That’s why, she has a healthy body.

1. How is Nadia ?
Answer : ………………………………………………………

2. How is Nadia’s hair ?
Answer : ………………………………………………………

3. Is Nadia’s nose flat ?
Answer : ………………………………………………………

4. What does she do in the morning ?
Answer : ………………………………………………………

5. Does Nadia drink milk ?
Answer : ………………………………………………………

II. Choose the correct answer by crossing a, b, c, or d !

1. We use eyes for ….
a. seeing
b. speaking
c. eating
d. walking

2. Boby has short black ….
a. lips
b. hair
c. hand
d. nose

3. We use …. for walking.
a. nose
b. legs
c. hands
d. head

4. We hang our bag on our ….
a. shoulder
b. stomach
c. neck
d. chess

5. Nino wears a hat on his ….
a. nose
b. elbow
c. ear
d. head

6. Nando …. to music with his ears.
a. watches
b. listens
c. looks
d. touches

7. There is a car in the ….
a. verandah
b. kitchen
c. living room
d. garage

8. We should meet our guest in the ….
a. bedroom
b. dining room
c. living room
d. warehouse

9. Mother cooks in the ….
a. bathroom
b. bedroom
c. living room
d. kitchen

10. Nikita is …. in the bedroom.
a. taking a bath
2. cooking
c. sleeping
d. playing

11

Soal no 11

Is this a fence ?
a. Yes, it does
b. No, it does not
c. Yes, it is
d. No, it is not

12. It is very hot. Turn on the …. please !
a. television
b. radio
c. fan
d. stove

13. My sister is sweeping the ….
a. floor
b. window
c. door
d. roof

14. My mother is going to cook. She needs ….
a. vase
b. ashtray
c. stove
d. sofa

15. Father is …. on the chair.
a. standing
b. sitting
c. walking
d. running

16.

soal no 16

A : ” Does Budi study at seven p.m?
B : ….
a. Yes, he does
b. No, he does not
c. Yes, he is
d. No, he is not

17. Reno …. television in the livingroom.
a. reads
b. listens
c. watches
d. plays

18. Yolanda …. at six a.m in the morning.
a. has lunch
b. has dinner
c. has breakfast
d. has brunch

19. The students can read and borrow book in the ….
a. canteen
b. library
c. laboratorium
d. warehouse

20.

soal no 20

What does Mr. Hasan do ?
a. He reads book
b. He brings an eraser
c. He draws a picture
d. He teaches a lesson

21. Andy goes to …. at 9 p.m
a. school
b. bed
c. library
d. class

22. The students usually have a flag ceremony on ….
a. Sunday
b. Monday
c. Wednesday
d. Saturday

23. Jundi wants to …. orange juice.
a. eat
b. cook
c. read
d. drink

24. The students are …. Indonesia Raya song.
a. reading
b. watching
c. singing
d. seeing

25. Niko …. the blackboard because it is very dirty.
a. cleans
b. buys
c. borrows
d. brings

26. We get a ship in the ….
a. highway
b. station
c. harbour
d. airport

27. We can see many animals in the ….
a. zoo
b. market
c. field
d. park

28. We can mail a letter in the ….
a. cinema
b. post office
c. bank
d. market

29. The moslems pray in the ….
a. mosque
b. church
c. temple
d. pagoda

30. Mr. Danang is a seller. He works in the ….
a. market
b. school
c. hospital
d. office

III. Fill the blank with suitable word !

1. We bring something with our ….
2. The children are playing football in the ….
3. A cow has …. legs
4. Andra takes a bath in the ….
5. The students are studying the lesson in the ….
6. We must …. the hand before answering.
7. Nanda is …. noodle in the canteen
8. Mother goes shopping in the ….
9. The doctor works in the ….
10. We can save our money in the ….

Kunci Jawaban Room I

1. She is beautiful
2. Nadia’s hair is long nad black
3. No, it is not
4. She always goes jogging
5. Yes, she does

Kunci Jawaban Room II
1. a 2.b 3.b 4.a 5.d 6.b 7.d 8.c 9.d 10.c 11.c 12.c 13.a 14.c 15.b 16.a 17.c 18.c 19.b 20.d 21.b 22.b 23.d 24.c 25.a 26.c 27.a 28.b 29.a 30.a

Kunci Jawaban Room III
1. hands
2. field
3. four
4. bedroom
5. classroom
6. eating
7. raise
8. market
9. hospital
10. bank

File : Doc | Download

File : PDF | Download

Well done kids, itulah tadi soal – soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD Semester 1 dan Jawaban yang sukses kami suguhkan ke kalian semua. Semangat latihan dan mudah-mudahan berguna untuk kalian semua. Terima kasih untuk anak-anak dan ayah bunda yang telah memercayakan kami sebagai rekomendasi belajar kalian, see you in the next article.

Related Posts
Bahasa Inggris Kelas 3 Things for Swimming Peralatan Renang
Bahasa Inggris Kelas 3 Things for Swimming Peralatan Renang

Bahasa Inggris Kelas 3 Things for Swimming Peralatan Renang - Hai beberapa adik di artikel ini kali kita akan membahas Read more

Inilah Rahasia Sukses Mengerjakan Soal PAS IPS Kelas 8 dengan Mudah!
soal pas ips kelas 8

Ringkasan: Materi dan latihan soal PAS IPS Kelas 8 yang lengkap dan efektif untuk belajar dan mempersiapkan diri. Berada di Read more