40 Soal Bahasa Inggris Kelas 2 Dan Jawaban

40 Soal Bahasa Inggris Kelas 2 Dan Jawaban – Hallo students, How are you today? I hope you are fine. Menjelang akhir semester tentunya kalian akan banyak dihadapkan dengan test-test sebagai bentuk evaluasi hasil belajar kalian mulai dari UTS hingga Ujian Semester akhir.

Salah satu mata pelajaran yang di ujikan dan mendapat nilai penting ialah pelajaran Bahasa Inggris sehingga kalian harus benar-benar memahami materi yang sudah dipelajari sebelumnya. Selain itu kalian juga harus banyak latihan soal sehingga nantinya

bisa menjadi gambaran ketika mengerjakan ujian. Berikut ini ada kumpulan soal bahasa inggris kelas 2 yang bisa kalian coba isi beserta kunci jawaban sehingga kalian bisa menilai sudah sampai mana kemampuan kalian. Selamat mengerjakan.

40 Soal Bahasa Inggris Kelas 2 Dan Jawaban

Inilah 40 Soal Bahasa Inggris Kelas 2 Dan Jawaban

Soal – Soal

Text for number 1 to 5

My name is Tri. I am seven years old.
My father is Mr. Taadi, he is a mechanic
My mother is Mrs.Endang, she is an entrepreneur.
I have one sisters. She is Dewi.
I have one brother, he is Yusuf.
We are a happy family.

1. Who is Tri’s mother?
a.Mrs. Dewi
b.Mrs.Endang
c.Mr. Taadi

2. What is Tri’s mother?
a.mechanic
b.policeman
c.entrepeneur

3. Who is Dewi? Dewi is Tri’s…
a.father
b.brother
c.sister

4. How many sisters does Tri have?
a. one
b. two
c. three

5. Is Mr.Taadi a mechanic?
a. Yes, she is
b. Yes, he is
c. No, he is not

6. We meet Mr.Sutrisno in the morning. We say …
a. Good afternoon
b. Good bye
c. Good morning

7. A :”……………………?”
B :”I’m fine, thank you.”
a. How old are you?
b. How are you?
c. Where do you live?

8. A :”Where do you live?”
B :”………………………….”
a. I live in Jalan Danau Towuti No.19
b. I’m fine, thank you
c. My name is Budi

9. I have two …. (telinga)
a. eyes
b. ears
c. nose

10. I have ten …. (jari kaki)
a. fingers
b. toes
c. cheeks

11. Eye is for …
a. seeing
b. hearing
c. walking

12. There are … days in a week.
a. five
b. six
c. seven

13. Before Thursday is …..
a. Wednesday
b. Thursday
c. Monday

14. We attend the flag ceremony on ….
a. Monday
b. Tuesday
c. Friday

15. The colors of our uniform of elementary are ….
a. White and Red
b. White and Blue
c. White and grey

16. The students in SDN 2 Surabaya are reading books in the ….
a. canteen
b. toilet
c. library

17. We are always study at………
a. School
b. Canteen
c. Park

18. Mrs. Ayu goes to school everyday to teach students. She is a ….
a. teacher
b. doctor
c. nurse

19. I eat pempek in the …
a. toilet
b. classroom
c. canteen

20. Which days after these: Sunday, Monday, Tuesday, Wednesday, ….
a. Friday
b. Wednesday
c. Thursday

Text for number 21 to 25

Going to the Zoo

This is holiday. Patrick and his family go to the zoo.
There are many kind of animals in the zoo. There are crocodile, elephants, mokeys, cats
deers, tigers, giraffe, horses, birds, lion and snake. In the zoo,
there are 3 elephants, eleven birds, two giraffes, two horses, 4 deers, 4 tigers and
nine gorillas. He is very glad to go to the zoo with
his family.

21. When does Patrick go to the zoo? On…..
a. holiday
b. Monday
c. now

22. With whom does Patrick go to the zoo?
a. his family
b. his teachers
c. her family

23. There are…..elephants in the zoo.
a.three
b.two
c.five

24. How many horses are in the zoo?
a. eight
b. two
c. ten

25. Patrick is very … to go to the zoo with her family.
a.glad
b.sad
c.tired

26. …. likes to eat fish.
a.cat
b.tiger
c.monkey

27. …. has two legs.
a.fish
b.chicken
c.deer

28. 6 + 5 = ….
a.eleven
b.twelve
c.therteen

29. 10 – 3= ….
a.five
b.two
c.seven

30. 6 : 3 = ….
a. two
b. ten
c. eleven

Please match all the following question on the left to choice on the right side!

31. Monday a.Telinga
32. What is your name? b.Anak Perempuan
33. Three birds c.Ibu
34. Canteen d.Mata
35. How old are you? e.Tiga Burung
36. Where does she live? f.Kantin
37. Daughter g.Senin
38. Ears h.Siapa nama kamu?
39. Eyes i.Dimana dia (perempuan) tinggal?
40. Mother j.Berapa umurmu?.

baca juga : Soal Bahasa Inggris Kelas 3 SD

Kunci Jawaban

Pilihan Ganda

1. b
2. c
3. c
4. a
5. b
6. c
7. b
8. a
9. b
10. a
11. a
12. c
13. c
14. a
15. a
16. c
17. a
18. a
19. c
20. c
21. a
22. a
23. a
24. b
25. a
26. a
27. b
28. a
29. c
30. a

Match The Following Question

31. g senin
32. h siapa nama kamu?
33. e tiga burung
34. f kanting
35. j berapa umurmu
36. i Dimana dia (perempuan) tinggal?
37. b.Anak Perempuan
38. a.Telinga
39. d.Mata
40. c.Ibu

File PDF | Download

File DOC | Download

Okey students, itulah tadi 40 Soal Bahasa Inggris Kelas 2 Dan Jawaban yang berhasil kami sajikan untuk kalian selamat berlatih dan semoga apa yang kami sajikan ini bermanfaat bagi kalian semua. Terimakasih sudah membaca artikel kami sampai jumpa di artikel lainnya.

Related Posts
Bahasa Inggris Kelas 12 SMA Making Promise and Swearing
making promise and swearing

Making Promise and Swearing - Halo students, how are you today? balik lagi kita akan membahas materi pelajaran bahasa Inggris Read more

Materi Bahasa Inggris Expressing Likes and Dislikes
Materi Bahasa Inggris Expressing Likes and Dislikes

Materi Bahasa Inggris Expressing Likes and Dislikes - Hallo students, how are you today? I hope you're fine and health. Read more