Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2

Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 – Hallo kids, apa kabar kalian semua hari ini? semoga sehat selalu dan tetap bersemangat untuk belajar yah guys. UTS atau ujian tengas semester sudah didepan mata nih kids, apakah kalian sudah mempersiapkannya?

Persiapan apa sih yang perlu kalian lakukan? tentunya persiapan untuk menjawab soal-soal dan mendapatkan nilai yang memuaskan. Tentunya kalian harus mengulang membaca materi-mater sebelumnya yang sudah kita pelajari dan juga latihan mengerjakan soal

soal baik di buku paket atau lks kalian bahkan disini juga kalian bisa berlatih karena kami sudah menyediakan contoh soal yang diprediksikan akan keluar di uts kalian mulai dari Pilihan ganda dan juga essay beserta kunci jawabannya.

Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2

Kumpulan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2

I. Soal Piluhan Ganda

1. How old is Dewi?
She is ….
a. beautiful
b. ten old
c. a student
d. kind

2. Where is Daniel’s house?
a. new
b. good
c. very big
d. on Lawu street

3. Felicia : …. is your telephone number?
Diandra : It is 081 123 456 789
a. where
b. when
c. what
d. who

4. on-Jakarta street-lives-Jojo.
The correct arrangement is ….
a. Jojo on Jakarta street lives
b. Jojo lives on Jakarta street
c. Jakarta street lives on Jojo
d. Jojo Jakarta lives on street

5. Marta : Do you have a new telephone number?
Dinata : Yes, ….
a. I do
b. I am
c. You do
d. You are

6. Evelyn is ten years old. Putri is older than Evelyn. Yoga is twelve years old. If Yoga is older than Putri, so Putri is …. years old.
a. eleven
b. ten
c. thirteen
d. nine

7. Billy is eighteen years old. We can say that Billy is …. boy
a. baby
b. child
c. adult
d. adolescent

8. Our parents are ….
a. father and mother
b. brother and sister
c. grandfather and grandmother
d. son and daugther

9. My father has a father. He is my ….
a. grandfather
b. son
c. uncle
d. niece

10. sister – in – the office – Indah’s – works
The correct sentence is ….
a. Sister in the office Indah’s works
b. Sister works in the office Indah’s
c. Indah’s sister works in the office
d. The office works sister in Indah’s

11. Mrs. Yunita …. three daughter.
a. have
b. makes
c. has
d. use

12. Our aunt is our parent’s ….
a. sister
b. daughter
c. mother
d. grandmother

13. A : Does your uncle have a son ?
B : No, ….
a. he does not
b. she does not
c. he is not
d. she is not

14. A : Do you like mushroom ?
B : ….., I don’t.
a. Yes
b. Not
c. Is
d. No

baca juga : Soal Bahasa Inggris Kelas 4 SD Semester 1

15. My sister makes juice. She needs ….
a. coffee
b. rice
c. carrot
d. flour

16. When we are sick, we go to ….
a. doctor
b. driver
c. teacher
d. writer

17. Mr. Ahmad is a …. He goes to school everyday
a. farmer
b. singer
c. soldier
d. teacher

18. My father has toothache. He has to go to ….
a. scientist
b. doctor
c. dentist
d. mentalist

19. A farmer gets money from ….
a. selling farm
b. selling garden
c. selling clothes
d. selling his harvest

20

Mr. Hermawan is a ….
a. fisherman
b. postman
c. soldier
d. farmer

21. Mr. Gatot is a leader of SD Sukamaju. He is a ….
a. headmaster
b. vice principal
c. headman
d. class leader

22. Fisherman works in the ….
a. farm
b. sea
c. market
d. garden

23. Catch the thief is a duty of ….
a. soldier
b. police
c. sailor
d. farmer

24. Mr. Fauzan is a member of Indonesian Army. He is a ….
a. sailor
b. police
c. soldier
d. minister

25. Mr. Diego always goes to one place to other place for his journey. He is a ….
a. traveler
b. driver
c. seller
d. manager

26. Farhan …. on Kawi street
a. buys
b. likes
c. lives
d. looks

27. lives – Dimas – village – in
The correct arrangement is ….
a. In village Dimas lives
b. Dimas lives in village
c. In lives Dimas village
d. Dimas in village lives

28.

Danis : What is Hera doing
Ica : She is …. by telephone
a. speaking
b. walking
c. reading
d. studying

29. Generally all people live in a ….
a. hall
b. field
c. hotel
d. house

30. Mr. Hary and Mr. Wisnu live in one environment. They are as neighbor. So Mr. Hary’s house is …. to Mr. Wisnu’s house
a. far
b. near
c. fast
d. slow

II. Isilah Titik – titik dibawah ini !

1. Father and mother are our ….
2. Mrs. Seila …. a sister.
3. Rambutan, avocado, apple are kinds of ….
4. We can buy vegetables in the ….
5. A man who acts in film is called ….
6. Mr. Dani is a …. He drives a taxi for his work
7. My father plants the rice in the field. He is a ….
8. …. makes us clever
9. Nurse’s job is help the ….
10. Fruits and vegetables are good for our ….

III. Ubah ke bahasa inggris !

1. Pak Hananto tinggal di jalan Mangga nomor 10 Kediri
2. Dinda lebih muda daripada Alvina
3. Pamanku bekeja di kantor pos
4. Rumah itu sangat besar
5. Murid-murid belajar di sekolah setiap hari

Kunci Jawaban

Romawi I

1.b 2.d 3.c 4.b 5.a 6.a 7.d 8.a 9.a 10.c 11.c 12.a 13.a 14.d 15.c 16.a 17.d 18.c 19.d 20.a 21.a 22.b 23.b 24.c 25.a 26.c 27.b 28.a 29.d 30.b

Romawi II

1. parents
2. is
3. fruits
4. market
5. actor
6. driver
7. farmer
8. Teacher
9. doctor
10. health

Romawi III

1. Mr. Hananto lives on Mangga street number 10 Kediri
2. Dinda is younger than Alvina
3. My uncle works at the post office
4. That haouse is very big
5. The students study at school everyday

Silahkan kalian unduh langsung secara gratis : Download

Baiklah adik-adik semua, itulah tadi kumpulan Soal UTS Bahasa Inggris Kelas 4 Semester 2 yang berhasil kami sajikan semoga bermanfaat untuk kalian dan selamat mengerjakan. Terimakasih banyak sudah menjadikan web kami sebagai referensi belajar kalian. Sampai jumpa di postingan berikutnya !

Related Posts
Mengenal Struktur Report Text dan Contohnya
Mengenal Struktur Report Text dan Contohnya,

Mengenal Struktur Report Text dan Contohnya - Hallo gaes, how are you today? I hope you are fine. Ulasan ini Read more

Contoh Soal UTS Matematika Kelas 5 SD
Contoh Soal UTS Matematika Kelas 5 SD

Contoh Soal UTS Matematika Kelas 5 SD - Hai adik-adik apa kabar kalian, semoga dalam keadaan sehat selalu. Menjelang pertengahan Read more